lördag 25 juli 2015

Operation och dagarna där kring

Inskrivningsdagen
Den 7e körde vi emot Malmö. Vi skulle vara där redan 09.30 och träffa kirurgen han opererade och var således sen. Klockan 10.45 skulle vi träffa käkkirurgen, detta mötet fick vi ta innan vi träffa platikkirurgen. Därefter skulle vi upp på dagop och träffa ansvarig för sövningen. Klockan hann bli 11.45 sen va vi tyvärr tvungna att åka. Vårt nästa möte i Lund var 13.00. Taxin som var bokad till oss rullade 11.00 utan oss. Vi fick köra bil. Panik inom max och kastade i oss maten påvägen till Lund. Isac blev också sondad i bilen. Så mycket oss de här med tider och mat. Alltid stressade!

Väl i Lund hade vi två träffar, ett hörselprov (som gick uruselt för Isac hade inte hunnit sova och allt varit kaos hela förmiddagen) och sen en träff med öronläkare på tal och öronvård i Lund.

Alla dessa tester och kontroller är tackvare Isacs medverkan i #TOPS

Innan 15.00 skulle vi försöka vara tillbaka hos narkosläkaren. Detta hann vi inte heller mer strax därefter. Efter mötet med honom beslutades bara kort och gått att man skulle söva Isac med mask eftersom de ändå inte gått på annat sätt senaste open och Isac accepterar masken eftersom han är van vid sitt luftvidgande.

Här efter checkar vi äntligen in i vårt sjukhusrum. Chillar lite och går ut och äter en god bit mat. Innan Christian och Isac spenderar natten på SUS och jag hos min bror på Köpenhamnsgatan.

Operationsdagen
Isac har tid klockan 11.00 för sövningen.

Jag vaknar upp runt 06 hos Mikael och bestämmer mig för en löptur i pildammsparken. Vid 07 ringer min kära bror och tror något hänt eftersom jag var väck innan han gått till jobbet.
Tar en dusch och går emot sjukhuset. Inom ett café och köper med frallor till mig och Christian. På sjukhuset äter vi och sover en stund. 10.50 kommer min mamma ner med Ebbe och jag möter dem på triangeln. Så samtidigt som man rullar iväg Isac stänger Christian sin telefon och jag går emot stationen. Jag räknar en 30-40min men Christian hör inte av sig. Gudarna ska veta att det var tur att Ebbe va där med mig för annars hade jag spruckit. Det tog nästan 2h innan jag fick höra något från Christian. (Jag tänkte hela tiden det är bara en försening och även om jag i mitt stilla sinne insåg att man ringt annars. Hjälpte inte det just nu)

Jag och Ebbe mötte upp Christian utanför sjukhuset och gick emot triangeln åt lite lunch, Ebbe fick 3 nya bilar att ha på sjukhuset och gjorde en nalle till sin lillebror. Runt 12.00-12.30 började Isac opereras. Det skulle ta runt 3-4h så vid 14.30 ville vi gå emot SUS igen. Vid 15.15 hade man fortfarande inte ringt och jag gick emot kontoret för att växla några ord med koordinatorn. Hon checkade, allt hade gått bra. Jag gick upp emot uppvaket och väntade på Isac. Runt 16 ringer Christian. Han är inte där, han är i byggnad blablabla och våning 2. På IVA. Jag springer, sist vaknade han ju på 5minuter. Dom renoverar på SUS i Malmö och alla skyltar är inaktuella. Jag letar och blir runt skickad. Jag hittar inte Isac. Detta känns som timmar. Jag är arg på Christian för att han inte kan förklara bättre. Till sist ramlar jag ihop vid akuten och bara gråter. En läkare hjälper mig, man ringer jourhavande vakt som ska kunna säga exakt vart alla patienter är. Enligt honom är Isac på sitt rum. Till sist kmr jag rätt med hjälp av henne, vid detta laget är jag så uppriven att jag inte får gå in. Dom lugnar mig med att han fortfarande sover.

Efter ett samtal från opererade läkare som berättar hur allt gått och att själva gom-operationen bara tagit 40 min.  Är jag så pass lugn att jag äntligen får gå in. Isac har nu svårt att andas och har kantarell. Han måste sitta upprätt och jag hamnar i en stol med honom i min famn. Min lilla älskade skatt, våran andra operation och vårt andra uppvak ihop.

När klockan närmar sig 18 frågar jag om dom tror Isac kmr därifrån. (Vår plan va hämtmat på rummet innan jag och Ebbe stack till Mikael.) Krille gick till alla pressbyråar på sjukhusområdet.  Alla stängda. Han kommer upp och ska byta av mig för att vara med Isac hela natten på IVA. Han har inget ätit så jag och Ebbe beger oss till pressbyrån på södervärn. Där finns inga yoghurtar kvar. En korv färdig. De andra skulle ta 20min. Ja handlar lite allt möjligt. Ebbe vill bara ha bilar och just då orkade jag inte vara en bättre mamma han fick en påse bilar till kvällsmat. Inom Isacs rum hämta hans mat och pump och allt som behövs till den. Upp till Christian lämna av maten på IVA.

Ebbe lämnar över nallen han gjort till Isa. Tittar på sin lillebror och utbrister Isa ajaj. Isa har jätte ajaj.

Ni ska veta att ens mammahjärta smälter många gånger om.

Vid detta laget har du börjat regna som tur är har morbror Mikael våran bil så han kommer bort till sus och hämtar oss. Handlar åt oss och brer mackor till oss.

Sista dagen
Vi vaknar jag och Ebbe får kontakt med Christian och får reda på när de kmr vara tillbaka på rummet. Ingen brådska. Vid 23.00 på natten hade man kunnat plocka bort kantarellen. Isac skulle bli bedömd av både narkosläkare Gunnar, för att få lämna IVA. Och sedan platikkirurgen Magnus för att få lämna SUS.
Det regna hela dagen så vi låg på SUS, tittade på film lekte med bilar. Vid 16 kom Magnus godkände Isac och vi begav oss emot Bromölla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar